
Davant d'un atac directe d'aquestes característiques, les diverses reaccions no s'han fet esperar:
el conseller de Governació, Jordi Ausàs, i el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, van coincidir en què cap llei no pot revocar que la senyera, la Diada de l'Onze de Septembre i Els Segadors, siguin, passi el que passi, els nostres símbols nacionals. La nació existirà encara que ens la manllevin jurídicament. En Puig, però, ha anat més lluny, ha titllat l'actuació del TC de "prostituir-se", dient que "no tenen el mínim pudor" per evitar aquestes filtracions per fascicles, una comparsa conjunta de l'esquerra i la dreta espanyoles. El secretari general d'ERC, Joan Ridao, diu que "és per sortir corrents", i coincideix amb la reflexió d'en Puig: si elucubren sobre la nacionalitat dels nostres símbols, què pot arribar a passar quan parlin dels articles calents de l'Estatut, els que tenen xixa, sobretot tenint en compte el finançament, temes lingüístics i el nou marc de relacions Generalitat-Estat. Jaume Bosch, d'ICV-EUiA, ha recordat que la mateixa Constitució definia la composició de l'Estat espanyol segons nacionalitats i regions i, per tant, calia confiar finalment en el bon criteri (i la tan demostrada bonhomia dels magistrats col·legiats, és clar).
Per últim, des del PP de Catalunya afirmen que creuen correcte aquesta disposició del TC, car Catalunya no és més que una comunitat autònoma de la nació espanyola. Cal recordar dos fets: primer, els Centristes de Catalunya (antecessors del PP a Catalunya) van aprovar el 1980 la llei que definia l'Onze de Setembre com a "festa nacional"; segon, el PP d'Aleix Vidal-Quadras va votar a favor, el 1993, de disposar Els Segadors com a "himne nacional" de Catalunya. Curiós...
Com podria haver dit Juli César: he vingut, he vist i no em puc creure el que veuen els meus ulls.
Romà Elias i Tersa
Potser et semblaré un heretge, però si la única cosa que toquessin fos això dels símbols "nacionals" i mantinguéssim la resta (deure d'aprendre el català, finançament, competències,...) encara ens n'hauríem sortit molt bé de tot plegat.
ResponEliminaAl cap i a la fi, durant segles hem sigut una nació sense que Espanya ho reconegués no?
Amic Aleix,
ResponEliminaSi observes anades i vingudes d'operaris a prop de casa teva. Si observes feixos de llenya amuntegats a la cruïlla del teu carrer. Si sents que truquen a casa teva i et fan baixar, tu tranquil, no és que et prenguin per heretge. xD
Coincideixo amb la teva opinió, si només és això encara rai. El que passa és que m'ensumo que faran enrenou amb això i ens la foteran per una altra banda d'esquenes a les càmeres... Mentrestant, encara no han decidit exhibir-se ni prostuïr-se amb assumptes més o menys rellevants, més o menys espinosos.
De tota manera, si això queda com diu el TC, serà un pas enrere respecte al marc jurídic anterior, que ningú ha reconegut com a inconstitucional.
Bones,
ResponEliminam'has comentat un parell de cops, no sé si ho recordes, del blog Resistim!. Doncs bé, ara et copio la resposta que he deixat al meu blog i t'agraeixo la teva participació i t'animo a seguir endavant denunciant l'odi que té Espanya contra tot allò diferent a la espanyolitat.
Una abraçada.
Iep,
primer de tot, agraïr-te molt que passis tan sovint per a aquí, de veritat.
Com bé dius, hi ha imperfeccions en el sistema, que per mi no és democràtic o, si ho és, jo no sóc demòcrata. M'explicaré: jo el que crec és que la població ha de participar molt més directament de les decisions polítiques, cosa que actualment no passa. Que l'Estat ha de ser construit des de tots els ciutadans, DISCUTINT LES IDEES I PROPOSTES, no pas donant 1 vot a un partit PARLAMENTARI (no existeix res més, siguem sincers) que farà el que vulgui.
A part d'això, és clar que l'actual sistema ("monarquia parlamentària", en diuen) és molt millor que no pas una dictadura. Ara bé, en una dictadura tothom sap que qui mana hi és per l'exèrcit. En canvi, ara hi ha molta gent que no sap que qui mana hi és perquè controla els mitjans de comunicació, a la gent, que enganya i manipula, etc...
tenen les mans molt més netes que en una dictadura.
I sí, encara que sigui millor que una dictadura, jo crec que hem de seguir demanant molt més. Sols així aconseguirem avançar i és així com s'ha avançat sempre en la història.
Moltes gràcies per tot.
Marc Gorina.
;)
Ara jo ja disposo del meu espai propi per escriure allò que desitgi quan vulgui ;)
ResponEliminaRespecte el tema ja saps que en diria jo de tot això del TC i el nostre Estatut... en fi